18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Uzená polévka se zeleninou a kroupami

Název Množství a jednotka
uzené maso 500 g
mrkev 1 ks
celer řapíkatý kousek
petrželka
kroupy
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Uzené maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kroupy (střední krupky) uvaříme zvlášť v osolené vodě. Do vývaru z uzeného masa přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, petrželku a kousek asi 10 cm řapíkatého celeru. Vaříme až je zelenina měkká. Podle potřeby dosolíme, pokud se nám zdá vývar slabý, přidáme půl kostky masoxu. Na talíř dáme porci vařených krupek a zalijeme polévkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Jahelník s ovocem

Postup: Jáhly třikrát propereme v cedníku vroucí vodou, abychom je zbavili... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s Pak Choi a krůtím masem

Postup: Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě na skus. Mezitím na pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvové řezy

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z uzeného kuřete s ementálem, polníčkem a ořechy

Postup: Uzená kuřecí stehna obereme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s bílou ředkví

Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...